Het Hele Verhaal

2018: de thema's

Leeuwarden-Fryslân gaat over elkaar vinden terwijl de wereld zich razendsnel om ons heen ontwikkelt. Het gaat over een eigenwijze en betrokken gemeenschap met oog voor elkaars ideeën, mogelijkheden én uitdagingen. Want het avontuur in 2018 is er voor iedereen. Voor jou en je buurvrouw, voor de bakker om de hoek en de vrijwilligster in de bibliotheek. 2018 maken we samen. En wie samenkomt ziet dat we eigenlijk dezelfde uitdagingen hebben voor de toekomst. Wat je achtergrond ook is.


Iepen mienskip

Iepen mienskip is het hoofdthema van ons verhaal. Samen werken aan de projecten die we willen verwezenlijken. Dit doen we niet alleen binnen de steden en dorpen van Fryslân, maar ook met de rest van Nederland en Europa. We zetten de deuren open en dromen grensoverschrijdend. Dat is onze iepen mienskip en zo willen we voor Leeuwarden-Fryslân 2018 aan de slag gaan: met een uitgestoken hand naar iedereen die wil bijdragen én wil leren.

Vernieuwen

Friesland wordt het laboratorium van vernieuwing waar samenwerken een nieuwe invulling krijgt. Het betekent elkaar opzoeken in onze directe woonomgeving en daar veranderingen tot stand brengen, maar ook initiatieven mogelijk maken, ze omarmen en een plek geven. Of ze nu in Friesland zijn bedacht of elders in Europa. Alleen door nieuwe dingen te proberen, kun je veranderingen teweeg brengen. Want als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.